Monday, December 1, 2008

Gusti Adipati tidur..

Sementara mata hampir terlelap Ronasina melakarkan keadaan Gusti Adipati yang tidur seperti gaya selalu..gaya yang disarankan Islam..kalian lihat apa yang Wak nampak?




10 comments:

mountdweller said...

Syabas Wak,

Satu pemerhatian yang baik!

~PakKaramu~ said...

Assalamu'alaikum Wr,Wb

Wak! sebut sekali kalimah rasul, bagi la sikit klu kesian depa tu! Muhammadarrasullullah (manusia itu pesuruh Allah) hal ni jangan kaitkan dengan saw, nanti timbul bantah membantah!

Nur Muhammad (cahaya kemanusiaan) = Insan (sirullah) = Ruhul Izafi! = diri sebenar diri, suruh rujuk pada Al Quran surah Al Infithar ayat 7

mountdweller said...

Benar PakKaramu!

aku said...

salam wak,abg din dan pak..
bertambah meriah umah wak sekarang.tamu tambah ramai,wak kena 'hidang' yg sedap kit la wak..hahaha
aku kalau tido wak,free style..hehehe.

WAK JONO! said...

pak karamu dan pakdin,
insyaallah akan sampai ke situ nanti..

aku,
bukanwak tamau hidang sedap2 tp lauk mereka dah cukup masin..takperlu tambah garam..

erisya nor said...

terima kasih pakkaramu....lepas rujuk ayat tu baru nampak! :)

moses said...

Salam

Dalam al quran dah cukup lengkap diceritakan segala2nya... tu baru balik bahasa dr arab ke melayu, tafsiranya belum dihuraikan lagi, yang tersirat apa entah lagi.

Tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad

amma ba`du.....

WAK JONO! said...

sahabat2..
sila lihat entry2 sebelumnya..kelihatan pak karamu membongkarkan sesuatu di sana..
terima kasih pak karamu selaut ilmu jika dibanding setitis saja pada wak..atau langsung tiada titis..

~PakKaramu~ said...

Assalamu'alaikum Wr,Wb

Ala wak ni, janganlah cam tu, kan itu tanggungjawab kita bersama, jika Wak tak ofer datang kat blog Wak mana mungkin saya tahu teman-teman ni semua

Terima kasih Wak

~PakKaramu~ said...

Assalamu'alaikum Wr,Wb

Al Quran ada 10 cara tafsirannya, yang ada ni hanya syari'at je sebagai contoh tafsiran Ali, Lam Mim, kalau nak terjemahkan ala mak satu bulan belum tentu habis